My Or Your Way Signpost Shows Conflict Or Disagreement

Trying to find the 3rd way out

Hoe kom je tot de meest passende aanpak van een conflict?

Of je het nu wilt of niet, vaak kijk je als jurist met een juridische blik naar een conflict. Maar ik daag je uit: wat levert het je op als je eens door een andere bril naar conflict kijkt?

Op basis van een wetenschappelijk model neem mr. H.A. Hora Adema, MOC, MfN-mediator (voorheen advocaat en lid van de rechterlijke macht) je mee om vanuit de bril van de mediator te kijken naar een conflict. Het is het stellen van een conflictdiagnose zoals de mediator dat doet, maar die ook binnen de rechterlijke macht en in de advocatuur steeds vaker wordt gebruikt.

Tijdens de lezing loopt zij de 7 elementen langs die in elk conflict spelen, om samen met jou tot een analyse te komen van een conflict dat wordt ingebracht door de zaal. Daarbij zal de theoretische achtergrond worden besproken en toepasbaar gemaakt worden voor de praktijk. Zodat je er ook in je dagelijks leven iets mee kunt. Als jurist en als mens. Om vanuit deze conflictanalyse steeds te komen tot de meest passende aanpak van een conflict. En dat is niet altijd de juridische. Maar soms ook wel. Weet waarvoor je kiest!

Door Lenka Hora Adema

Geïnteresseerd in deze lezing?

Meer informatie